Eko igrala - otroška zunanja igrala

Zunanja igrala

SLO

Zunanja igrala OBRA-Design odlikujejo izredna kakovost, trdnost in trajnost.

Obra Design je največji proizvajalec zunanjih igral v Avstriji. Leta 2010 je podjetje otvorilo tematski park OBRA Kinderland, ki vsebuje številna atraktivna igralna področja. Velikanska zunanja igrala so zagotovo nekaj, kar jemlje sapo. Poleg teh stoji tudi območje s 15-imi različnimi gugalnicami, od 10 m visoke gugalnice do viseče gugalnice za sprostitev obiskovalcev parka. Posebej je locirana vas za najmlajše. Za majhne iskalce zlata je na voljo mesto z rudnikom zlata in potokom. Pogumni se lahko povzpnejo na najvišja zunanja igrala, med njimi prehajajo po adrenalinskih mostovih, ob tem pa uživajo v pogledu na gore. Struge potoka potekajo po celotnem območju in se stekajo v veliko zajetje tako, da lahko otroci delajo vodne zastoje, se igrajo različne igre na pesku, se spuščajo po vodnih toboganih, na voljo je tudi rafting in še veliko več.

Zunanja igrala OBRA-Design vsekakor zagotavljajo sproščanje napetosti, razbremenitev in izživljanje čustev, pridobivanje samozaupanja in samozavesti, doživljanje zadovoljstva, premagovanje konfliktov in težav ter uresničevanje želja.

Otrok doživi tudi velik osebnostni razvoj, ki se kaže v navajanju na samo odločanje, razvoju avtonomnosti, spoznavanju samega sebe, saj otrok pridobiva na samozavesti in izboljšuje samopodobo. Zunanja igrala visoke kakovosti služijo tudi razvoju občutenja in zaznavanja, spoznavanju in raziskovanju okolja, razvijanju domišljije in ustvarjalnosti na gibalnem področju, pridobivanju izkušenj pri reševanje problemov ter razvijanju socialne kognicije.

Strokovnjaki trdijo, da tudi kakovost otrokove vadbe vpliva na njihovo samozavest. Ajzen TPB (1991) spodbuja predstavo, da se otrokova samopodoba krepi s spodbujanjem fizične aktivnosti in samorazvoja. Videti je, da igrišča nudijo otrokom idealno priložnost za obvladovanje fizičnih spretnosti, kot so učenje nihanja, ravnotežja in plezanja. Osebni razvoj se lahko pridobi z izboljšanjem veščin, kot so igranje, komunikacija in sodelovanje z drugimi otroki in odraslimi na igrišču. Prav tako je razvidno, da javna in zasebna igrišča delujejo kot preventivni zdravstveni ukrep med mladimi, ker spodbujajo telesno aktivnost v fazi otrokovega življenja, ko so otroci še naravno zelo aktivni in še niso podvrženi fizični neaktivnosti. Zunanja igrala so za otroke prostor, kjer si lahko zamislijo številne aktivnosti za igro in zabavo. Za mnoge otroke so najljubši čas dneva trenutki, ki jih bodo preživeli na igrišču, saj se na igrišču sprostijo od učenja in napetosti tistega dne. Otroci vedo, da je čas na igrišču namenjen samo zanje. Vir

Zunanja igrala podjetja Obra Design imajo, tako kot podjetje samo, zelo zanimivo zgodovino.

Podjetje OBRA Design je bilo ustanovljeno leta 1968. Podjetje sta ustanovila Ing. Peter Philipp in Otto Bramerdorfer. Ime Obra design izhaja iz imena Otto BRAmerdorfer. Zunanja igrala niso bila njihov prvi izdelek. Poslovanje so začeli z izdelavo ograj. Leta 1972 se je začela gradnja proizvodnje na trenutni lokaciji, Satteltal 2, 4872 Neukirchen ad Vöckla. Proizvodi podjetja Obra Design so bili prvič razstavljeni leta 1974 na "Dunajski mednarodni vrtni razstavi" na Dunaju.

Zunanja igrala so prišla na vrsto leta 1978, ko je podjetje OBRA Design postalo zastopnik otroških igral Kompan v Avstriji in to sodelovanje še vedno traja. Leta 1975 je proizvodnja pridobila odsesovalni sistem z redukcijo sekancev iz zidanega silosa, ter vakuumsko impregnacijsko napravo. Leta 1977 se je začela gradnja drugega obratovalnega objekta z mizarsko dvorano za proizvodnjo delov za zunanja igrala. Prav tako se je začela gradnja skladišča.

Leta 1979 se je začela razširitev proizvodnje s pretvorbo skladišča v proizvodno halo. Istočasno je potekala tudi gradnja novega skladišča. Leta 1986 se je začela gradnja tretje poslovne zgradbe s štirinajst metrsko napravo za impregnacijo lesa s pomočjo vakuuma. Leta 1988 je bila potrebna obnova hale 1 in strehe nad poslovno stavbo, zaradi požara, ki je nastopil petnajstega maja. Obnovi hale in strehe je sledilo tudi povečanje pisarne ter prostora za odmor.

Leta 1993 se prične gradnja prve hale za skladiščenje in odpremo blaga. Leta 1996 nastopi gradnja največjega skladišča podjetja doslej s površino strehe 70 m x 30 m, 6 m visokim stojalom in postavitvijo novega dispečerskega centra. Leta 1997 gradnja nove poslovne stavbe in posodobitev stare stavbe.

Leta 1998 je bila 30-ta obletnica podjetja OBRA Design. Ob tej slovesnosti je potekalo odprtje otroškega igrišča, ki so ga slovesno predali otrokom iz Neukirchena. Zunanja igrala na igrišču podjetja so tako postala prosto dostopna vsem ljudem. Otroško igrišče podjetja se je zlasti v poletnih mesecih razvilo v izletniško točko za mlade in stare.

Leta 1999 je bilo skladišče 2 preurejeno v tovarniško zgradbo. Podjetje je opravilo nakup robota za proizvodnjo opreme za zunanja igrala. Leta 2000 je nastopila uvedba računalniške standardne programske opreme "Navision", postopoma so jo začeli uporabljati v vseh oddelkih.

Leta 2002 uvedba in certificiranje sistema vodenja kakovosti po ISO 9001: 2000. Leta 2007 se je zgodila sprememba generacije vodstva. Ing. Peter Philipp je vodenje podjetja predal Mag. Michaeul in Florianu Philipp (FH).

Leta 2008 je sledila postavitev nabiralnega centra in barvanja. Podjetje je obeležilo 40. obletnico ustanovitve. Leta 2009 je potekal zagon novega CNC centra in preusmeritev v CAD / CAM proizvodnjo.

Leta 2010 je podjetje otvorilo nove razstavne prostore z delovanjem tematskega parka - OBRA Kinderland.

OBRA-Design je danes največji avstrijski proizvajalec igralne opreme.

Vabljeni k ogledu kataloga - zunanja igrala Obra Design!

Vabljeni k ogledu posnetka: